Ett avtal mellan Solresor Golf och Dubai DTCM (Department of Tourism and Commerce Marketing) för att främja golfresandet till Dubai har tecknats. Dubai väljer att samarbeta med Solresor Golf för att öka golfresandet.

Dubai är ett av Solresor Golfs populäraste resmål, pga hög kvalitet på både hotell och golfbanor, vilket ger en känsla av semesterlyx. Dubai satsar som aldrig förr på att öka turismen på alla fronter. Det långsiktiga målet för emiratet är Världsutställningen år 2020 då man räknar med 7,5 miljoner besökare. Det görs en mängd investeringar i bland annat nya golfanläggningar. Den amerikanske affärsmannen Donald Trump bygger två nya golfbanor i Dubai som öppnar under 2015 och 2017.

Redan idag har Dubai positionerat sig inom golfen via European Tours årliga final, Race to Dubai, som för svensk del fick extra draghjälp förra året då Henrik Stenson vann. Sedan många år tillbaka arrangeras också European Tourtävlingen Desert Classic samt en tävling på Ladies European Tour på Emirates GC.