Fler svenskar än någonsin tidigare packar resväskan och åker på yogasemester i Sydostasien. Det visar en markant ökning av efterfrågan på resor med Singapore Airlines till populära yogadestinationer. Vi har samlat några av de bästa resmålen för både njutning och yoga.

Yoga är idag en självklarhet för många och något som passar alla. Allt fler svenskar, både inbitna yogis och noviser, tar sig till Sydostasien för att praktisera yoga. Det märker man hos flygbolaget Singapore Airlines.

– Generellt sett märker vi att fler svenskar, speciellt det senaste året, har börjat flyga till mer populära yogadestinationer, framförallt till Bali som är ett yogaparadis. Men många flyger också till norra Thailand och Java i Indonesien för att praktisera yoga, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden, Singapore Airlines.

Och man tvivlar inte på att det är destinationens lugna yogafokus som får svenskarna att resa från en pressad vardag.

– I Sverige har vi ett högt tempo och på dessa platser får vi möjlighet att ta det lugnt och hitta oss själva vilket vi tror är en av anledningarna till att yogaresor är så populära. Utöver yoga kan man även komma ner i varv med hjälp av wellness och spa, fortsätter Vinod Patel.

En av dessa platser är The Damai på Balis norra kust som på svenska lämpligt nog betyder ”Stillhet”. Här är det lugnt och skönt. Från resorten ser man vackra gröna kullar och människor som yogar i morgonsolen. Det är både vackert och fridfullt och detta har fått många svenskar till att ta sig hit för att dyrka yoga och stillhet de senaste åren. Det är något man märker på danskägda The Damai.

– På Bali är andligheten överallt, varje hus, tomt och hotell har ett eget tempel. Detta gör Bali till den perfekta platsen för själsligt begrundande och ön är förmodligen hela världens yogacentrum. Vi har massvis med hängivna gäster som söker sig till Bali bara för att yoga, men vi har också föräldrar som dras med av stämningen och plötsligt tar ett yogapass eller anmäler sig till vår morgonyoga några dagar i veckan, säger Nils Normann, Director på Damai.

Resorten har sin egna fasta yogainstruktör som erbjuder individuella klasser, antingen i gästernas privata villor eller på resortens paviljong med utsikt – det finns även gratis yoga på morgnarna.

Om du funderar på att varva ner på varmare breddgrader har vi samlat Sydostasiens mest populära yogaresmål och hittat flera gudomliga platser där du kan hitta din inre ro och zen.

Fyra gudomligt heta yogaresor just nu:

Indonesien – Yogyakarta

I Yogyakarta hittar du Indonesien själ, allt är lugnt och omsvept av andliga kultur, autentisk konst och vackra landskap. Med sitt läge i mitten av Java kallas staden ofta ”Javas kulturcentrum”. Atmosfären är underbar och här hittar du ett stort urval av olika yogastudios. Gillar du Hatha yoga, Holistisk yoga eller Vinyasa yoga? – i Yogyakarta kan du uppleva allt. Unna dig avkoppling och lyx på Sheraton Mustika Resort and Spa för 574 kr/natt, eller inspireras av den lummiga och pittoreska landsbygden på Hyatt Regency från 577 SEK/natt. Från Köpenhamn kan du flyga med Singapore Airlines till Adiscupito International Airport i Yogyakarta med en mellanlandning på Changi, Singapore. Det kostar från 8990 SEK t/r.

Bali

Guds gröna ö Bali har kallats ”ett paradis för yogafans.” Landskapet är frodig, grönt och vackert, och de kulturella intrycken är många. Perfekt för en avkopplande yoga-retreat. Många känner också till Bali för storsäljande romanen Eat, Pray, Love. Danskägda The Damai låter dig sänka tempot och odla din inre zen i de vackra och gröna omgivningarna. Från 5780 SEK t/r kan du flyga från Köpenhamn med Singapore Airlines till Denpasar med en mellanlandning på Changi, Singapore.

Norra Thailand – Chiang Mai

I norra Thailand hittar du vackra Chiang Mai som är Thailands näst största stad, trots detta så är det fortfarande lugnet som råder. Här kan du se vackra tempel, ladda batterierna och gå på avkopplande promenader i den vackra naturen. Hitta din inre frid med yoga-retreat på Ruen Come In eller Mala Dhara. Båda retreaten erbjuder en autentisk atmosfär och en vacker avkopplande miljö. Du kan flyga till Chiang Mai från Köpenhamn via Singapore. Det kostar från 6420 SEK t/r med Singapore Airlines. Från Stockholm kan du från och med 30 maj 2017 flyga till alla destinationer med Singapore Airlines med en mellanlandning på Changi, Singapore. Läs mer på www.singaporeair.com