Funderar du på att besöka Ungerns huvudstad Budapest i sommar och letar efter tips på vad man kan göra i staden? Resesajten resekoll.se går igenom tio olika skäl att åka till Budapest.

En av Europas vackraste städer och en stad för dig som vill titta vackra hus, slappa på högklassiga spa och äta från det ungerska köket mm. Budapest har blivit mer och mer populär de senaste åren och är numera en av svenskarnas favorit weekendstad.

Budapest består av två stadsdelar, Buda och Pest. Buda ligger väster om floden och Pest ligger öster om floden Donau. Innan 1873 bestod staden av tre olika städer som sen slogs ihop till en. En stad på denna plats har funnits redan sen rommartiden och redan 1361 blev Buda huvudstad. Genom åren har staden vuxit och har numera ca 1,7 miljoner invånare.

Det finns massor att göra i staden som gå på museum, shopping, titta på arkitektur, festa och dricka öl, bada i varma bad, ta en kopp kaffe på mysiga kafeer. Titta på konst, lyssna och se på opera. Den ungerska maten är också värd att upplevas på Budapests alla resturanger. Läs mer hos resekoll.