Drömmer du om att sälja huset och lämna Sverige och flytta till varmare länder. Det är många svenskar som har gjort den resan tidigare och det finns en hel del information på nätet inför flytten.

Just nu är Spanien och Thailand heta länder för svenskar som väljer att flytta utomlands. Spanien för värmen och att livets praktiska delar inte skiljer så mycket från Sverige. Thailand för värmen men med nackdelen att det är långt att resa för nära och kära som vill komma på besök. Svenskar i Spanien söker sig ofta mot Kanarieöarna, Mallorca eller solkusten. Men ett intressant och spännande alternativ är Barcelona.

I Barcelona kan man kombinera sol, bad och värme med storstadspuls. Staden har ett gigantiskt utbud av stadsaktiviteter som kultur och sport. Sport som FC Barcelona och kultur som musikkonserter mm. Det är också nära till bergen där man kan åka skidor, klättra och vandra. För att hitta mer information om Barcelona som en stad att leva i kan man söka på nätet. Det finns en hel del sajter där svenskar i Barcelona möts och byter erfarenheter. Det lönar sig att läsa på innan man tar steget mot Spanien. Det är mycket som är likt, men det är också en hel del som skiljer sig, helst om man funderar på att köpa en bostad i Spanien.

Oavsett om du planerar att flytta till Spanien eller är där på semester så är ett besök i Barcelona att rekommendera. En vacker storstad precis vid havet med alla upplevelser och aktiviteter som en stad av världsklass kan erbjuda.