Dags att åka på konferens med jobbet och chefen har bokat boende på ett hotell i skogen? Visst, målet är att lämna vardagen och komma bort en stund och kanske skapa en nystart på jobbet. men kan man inte kombinera konferens med sol och värme?

Det finns många företag som ordnar konferensresor utomlands till mer spännande destinationer. Det går att hitta kompletta paketlösningar där allt är planerat in i minsta detalj till mer öppna resor där man själv kan planera aktiviteter och innehåll. Numera ordnar nästa alla stora resebolag konferensresor utomlands men det finns också massor av mindre bolag som specialiserat sig på denna typ av resor. En ny aktör som fokuserar på konferenser i Spanien är Active Spain. De har nyligen lanserat sin nya sajt där de kan erbjuda konferenser i Barcelona/Costa Brava.

Konferensresa till BarcelonaBarcelona är ett intressant resmål att åka på konferens till eftersom man kan kombinera storstaden med sol och bad och äventyr i den omkringliggande naturen. Det är lätt att ta sig dit eftersom många flygbolag flyger till Barcelona och det finns många och stora hotell som kan ta emot större grupper. I Barcelona kan man kombinera den stora staden och dess historia med besök på vingårdar, stadens arkitektur, den goda maten och kanske se en fotbollsmatch med FC Barcelona.

Barcelona ligger i Cava-land och ett besök på en vingård som producerar Cava kan rekommenderas. Strax utanför Barcelona ligger det vinområdet Penedès. Här kan man åka på konferens och bo i lanthus med självförsörjning eller med personal. Ni kan kombinera vin, gastronomi, vandring och cykling.

Det är bara fantasin som sätter gränser om man är intresserad av att åka på konferens med jobbet till Spanien. Utbudet är stort och det går att hitta prisvärda resor som ofta kan vara billigare än andra alternativ i Sverige. Ofta är restiden likvärdig eftersom utbudet av flygresor till större städer är stort. Att som chef slänga fram på måndagsmötet att vi ska på konferens till Spanien lär bli en succé bland personalen.