Julen närmar sig i rasande fart och de som väljer att resa utomlands under helgerna gör det gärna med familjen (55 procent) eller sin partner (27 procent). Julsaker och traditioner lämnas helst hemma och likaså julklappar, 65 procent av de svenskar som reser iväg tycker attsjälva resan är en julklapp i sig. Endast 2 av 10 (21 procent) tar med sig ett fåtal julklappar.

Främsta skälet till att svenskarna vill resa iväg på julsemester är för att fly undan julstressen samt alla krav och måsten. Det svarar nära 5 av 10 svenskar (49 procent). Hela 85 procent svarar även att julpyntet får stanna kvar hemma. Det visar Vings Resepanel där 5495 svarat på frågor om semesterresor.

– Det skapas lätt höga krav och förväntningar inför jul. För många kan en resa vara en möjlighet till avslappning och vila med nära och kära. Med en resa kan man skapa annorlunda och fina minnen som varar långt in på det nya året, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 3 remål under julen:

1. Kanarieöarna (46 procent)

2. Thailand (30 procent)

3. Karibien (25 procent)

Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gället semester, resor och andra närliggande frågor.