De genuint vänliga kubanerna visar upp landets hjärta och själ av oslagbar natur, historia, kultur och rytmer. Havanna upplevs såväl till fots som i en femtiotals amerikanare, i Pinar del Rio fås en lektion i handrullning av kubanska cigarrer och den vackra Viñalesdalen beskådas.

– Det känns extra roligt att vi kan erbjuda ”hemma hos-boende” under denna rundresa. Vi upplever att det kanske är det bästa sättet att komma det kubanska vardagslivet och den omtalade gästfriheten riktigt nära säger Maria Nilsson, produktchef på Solresor.

Under 13 dagar upptäcks bland annat Havanna, Trinidad och Cayo Santa Maria. Det kubanska vardagslivet upplevs på nära håll tack vare att vissa nätter tillbringas på s.k. Casa Particular. På vägen till Trinidad ses exotiska vyer som risodlingar, sockerrörs- och tobaksfält. Både Cienfuegos och Trinidad är världsarv skyddade av Unesco och intressanta stopp på vägen till Cayo Santa Maria. Där väntar kritvita stränder, turkosblått vatten och bekväm all-inclusive i några dagar.

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn via Amsterdam med KLM. Avresa 28/2 och 6/3 2016. Reslängd 13 dagar. Svensktalande rundreseguide och engelsktalande lokalguider. Pris från 23 485 kr för del i dubbelrum.