Semestern är den bästa tiden för barnen att lära sig barnen simma enligt svenska barnfamiljer. Fritidsresor öppnar nu fler familjehotell med simskolor. Fritidsresors kunder föredrar att låta sina barn lära sig att simma på semestern. Det visar en ny undersökning bland drygt 2600 svenska resenärer.

Den höga efterfrågan på simlektioner gör att Sveriges största researrangör nu öppnar fler hotell med skolor där barnen kan få professionella simlektioner. Antalet simskolor på Fritidsresors hotell utökas från 8 till 10, vilket gör att fler familjer att får plats under sommarsemestern. Med de nya simskolorna får 4800 barn i sommar möjlighet till simundervisning med professionella lärare.

– Våra simskolor har varit så populära att vi inte har haft plats för alla barn. Därför expanderar vi nu konceptet så att familjer på Rhodos och Cypern också får möjlighet att prova simskolan, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

När barnfamiljerna svarar på vilka fördelar som finns med att låta barnen lära sig att simma på semestern uppger de flesta, nästan 50 procent, att det finns mer tid för barnen att lära sig. Även att barnen är mer motiverade hamnar högt i listan vilket näst flest svarar, 36 procent. Fritidsresor tror att barn som har vattenvana i viss mån kan lära sig att simma på 14 dagar och ger i annat fall pengarna tillbaka. Simskolorna hålls på Fritidsresors största familjehotell, Blue Village Family Life, på Kreta, Kos, Rhodos (x2), Samos, Sardinien, Cypern, Gran Canaria (x3), Mallorca och Turkiet.

Att lära barnen att simma under semestern är en rolig aktivitet men tänka på att skydda dig och barnen från solens strålar. Köp bra solskydd innan ni reser. Det finns ett stort utbud av solskydd och badtillbehör på nätet. En butik med ett stort utbud är barnresebutiken.se. Kolla in deras utbud saker och prylar för bad. Där hittar du allt du kan behöva inför semestern med dina barn.

Undersökningen genomfördes via Webropol bland Fritidsresor.se:s besökare i december 2015 och hade 2 665 respondenter.