Vem har inte någon gång drömt om att flanera på Copacabana, åka upp till Sockertoppen, bada på Ipanema-stranden eller titta Kristusstatyn i världsstaden Rio de Janeiro? Rio de Janeiro ligger inkilad mellan höga berg och den djupblå Atlanten.

Efter några dagar i Rio de Janeiro är det perfekt att åka till Buzios, som är namnet både på en halvö som sträcker sig någon halvmil ut från kusten drygt 17 mil öster om Rio de Janeiro och på själva huvudorten, på samma halvö. Buzios var fram till mitten på 60-talet en fiskeby men som sattes på kartan då Brigitte Bardot kom dit för att gömma sig för efterhängsna paparazzis. Numera jämförs ofta badorten, som är omgiven av stränder och vacker natur, med shopping och nöjen på bekvämt avstånd, med Frankrikes St Tropez. Den som tröttnar på strandlivet kan ge sig ut på halvön, antingen för att upptäcka någon annan av de 23 stränderna eller för att besöka någon av byarna i närheten.

– Rio är en världsstad som aldrig sover. Shoppa på Visconde de Piraja eller på hantverksmarknaderna om du vill ha något mer unikt. Om möjligt gå på en fotbollsmatch. När kvällen tar vid finns oändligt många bra restauranger att välja mellan och nattlivet är i en klass för sig själv. Men det är ingenting för kvällströtta, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Med Ving väljer man mellan 15 hotell i Rio de Janeiro. Allt från femvingade lyxhotell till lite enklare hotell. De allra flesta direkt vid eller nära Copacabana- eller Ipanemastranden. I Buzios har Ving sju hotell och även där både lite enklare hotell och tjusiga lyxhotell med fem vingar.