Nästan nio av tio svenskar har firat semester på Kanarieöarna. Allt enligt Vings Resepanel där de har frågat 5458 personer om deras charterresor. Av de utfrågade har ca 40 procent besökt Kanarieöarna hela sex gånger eller ännu mer. De mest populära öarna är Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote.

– Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål bland svenskar och det är lätt att förstå varför, vädret är skönt året runt, det är en relativt kort flygresa och det finns mycket att se och göra för alla generationer. Vi har ett stort utbud av hotell på öarna, vilket gör att våra kunder har mycket att välja mellan, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Vad är det som lockar mest med öarna? På frågan om vad som lockar mest med de populäraste öarna som Gran Canaria och Teneriffa, så svarade nästan fem av tio att det är den korta resan med flyg, men att de flesta lockas av det sköna klimatet. Många tyckte också att Kanarieöarna har ett utbud som är bra för alla generationer i familjen. Annat som gör Kanarieöarna populärt är den goda maten och drycken. Populärt är också att det finns ett stort utbud av bra hotell. Utbudet av antalet lyxigare hotell ökar hela tiden. Ving har nyligen öppnat upp sitt andra Ocean Beach Club på Gran Canaria. Ocean Beach Club är ett lyxigare och lugnare hotell för familjeer som uppskattar design och god mat i en skön och avslappnad atmosfär. Ocean Beach Club bygger på samma grundidé som Sunwing Family Resort. Sunwing Family Resort har verkligen lyckats med att locka barnfamiljer med deras koncept. Ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Vill du veta lite mer om hur det är att bo på det hotellet så besök bloggen cirkusalfredo. De har nyligen varit på Gran Canaria och kan tipsa om hur det är att åka på semester med barn och bo på Sunwing Family Resort. De bodde på Sunwing Arguineguín Seafront och kan tipsa om hur det är att vara där med hela familjen.

Ett resebolag som satsar hårt på Kanarieöarna är Ving. Redan 1958 började de ordna resor till öarna. De har ordnar charterresor till 26 resmål och kan erbjuda över 300 hotell. De populäraste öarna är Gran Canaria, följt av Teneriffa och Fuerteventura. Enligt Gran Canarias Tourist Board åker över 600 000 svenskar varje år till Kanarieöarna. Bara med Ving reser ca 225 000 personer.