En nyhet nästa vinter hos Ving är kryssningar i Dubai. resorna sker  i samarbete med Royal Caribbean International. Under turerna med fartyget Splendour of the Seas görs flera stopp i såväl Förenade Arabemiraten som Oman. I Vings kryssningspaket ingår även flyg och en hotellövernattning i Dubai.

– Att vi kan erbjuda våra kunder ytterligare ett spännande kryssningsområde i Dubai med omnejd känns väldigt roligt. Med en relativt kort flygresa med direktflyg, ett solsäkert klimat, häftiga storstäder och kultur är detta ett väldigt spännande område, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Med start i december i år börjar Ving att kryssa i Dubai med omnejd. Många spännande stopp står på agendan och förutom Dubai lägger fartyget till i grannemiratet Abu Dhabi samt i Khasab och Muscat i Oman. Därutöver får man även en dag ute till havs där man kan njuta av alla faciliteter ombord på kryssningsfartyget Splendour of the Seas. Direktflyg tur och retur Dubai med Emirates ingår i Vings kryssningspaket samt en hotellövernattning innan kryssningen.

Under stoppen finns det mycket att se och göra. Fartyget utgår från Dubai och hinner man inte utforska allt man vill då finns gott om tid till utflykter under kryssningens två sista dagar. Varför inte besöka världens högsta byggnad, Burj Khalifa, eller ta en jeeptur ut i öknen? Dubai erbjuder även shopping i världsklass på några av världens största shoppingcenter, men också stränder för sol och bad. I Oman gör fartyget två stopp, i Khasab och Muscat. Här finns såväl lokala marknadsplatser och sevärdheter som pulserande stadsliv. Fartyget kryssar även till Abu Dhabi, som från början var en liten fiskeby men som, tack vare oljan, idag är ett av världens rikaste resmål. Här kan man botanisera bland guld, mattor och märkesvaror, men också besöka sevärdheter eller ta en tur ut i ökenlandskapet.

Splendour of the Seas är ett av Royal Caribbean Internationals medelstora fartyg. Ombord ryms drygt 2 000 passagerare och under tiden till havs finns en hel del aktiviteter att sysselsätta sig med, bla klättervägg, minigolfbana, gym, spa, poolområden och kasino. Det finns även ett stort utbud av både restauranger och barer.