Kanarieöarna har i årtionden varit en av de mest populära destinationerna för svenska solresenärer. Solresor kan nu erbjuda två kryssningar från Gran Canaria. I samarbete med företaget MSC Cruises utökas Solresors val med två veckor långa kryssningar.

Kryssningarna går till Madeira och fyra av Kanarieöarna samt/eller till Casablanca och Agadir i Marocko samt tre av Kanarieöarna. Solresor har Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Lanzarote och Madeira i sitt reseprogram.

– En kryssning är ett mycket bekvämt sätt att resa. Du bor på ett flytande förstaklasshotell, äter och dricker gott och kommer varje morgon till en ny destination som väntar på att upptäckas. Den som vill maximera semestern lägger till en extravecka på fina Gloria Palace i San Agustín, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

Kryssningsfartyget heter MSC Armonia och har bla två pooler, spa, a la carte-restauranger, bufférestaurang, flera barer, engelsk pub, italiensk glassbar, kvällsunderhållning och klubbar anpassade för barn och ungdomar i olika åldrar. Rutteen är Gran Canaria-Fuerteventura-Madeira-La Palma-Teneriffa-Gran CanariaGran Canaria-Casablanca-Agadir-Lanzarote-Teneriffa-Gran Canaria

Kryssningarnas reslängd är en vecka och kan med fördel kombineras med en extravecka på Solresors gästfavorit Hotel Gloria Palace i San Agustín, Gran Canaria.

Pris från 6 995:- per person för en veckas kryssning med helpension och flyg.
Pris från 9 995:- per person för en veckas kryssning med helpension, flyg och en vecka i dubbelrum med havsutsikt och frukost på Hotel Gloria Palace.