Vandra TeneriffaSemester innebär sol, bad och ta det lugnt men det kan också vara en möjlighet att se nya saker och få motion. En motionsform som blir allt mer populärare i samband med resor är att vandra. Att ge sig ut på en längre promenad är ett bra sätt att upptäcka sitt resmål samtidigt som man får motion. Ett populärt resmål för vandringsresor är Teneriffa. På ön Teneriffa finns det många olika vandringsleder att utforska. Från lätta dagsturer till mer krävande bergsturer.

Kanarieöarna och speciellt på Teneriffa finns det många bra leder att välja mellan. Fråga gärna på plats vilka leder andra har gått och var de rekommenderar att man ska börja. Tre vandringsturer som kan vara en bra start på din vandringssemester är:

Path of sense

Path of sense är en ganska kort led som startar i Cruz del Carmen i Anaga. Cruz del Carme ligger på den nordöstra delen av Teneriffa. Leden går igenom väldigt vacker natur. Smidigast tar man sig dit med bil, taxi eller buss. Vandringen sker helst i ett lugnt tempo och terrängen är ganska platt. Total vandringstid ca 45 minuter.

San Pedro

San Pedro erbjuder en led som är ca 7 kilometer lång. Vandringen startar vid Maritim Hotel och går längs med kusten norrut. Längs leden har man en fanatiskt utsikt över över havet. Det finns ett café efter leden där man kan stanna och vila och kanske köpa något att dricka för att svalka sig. Vid San Pedro View Point kan man stanna och titta på utsikten, det finns också en restaurang där man kan äta om man inte har med sig egen mat. Leden går hela tiden längs med havet och naturen runt omkring är grön och vacker.

Montana Blanca

Vid Montana Blanca och nära Teide National Park startar en vandringsled som är ca 14 km lång. Vandringen sker på hög höjd vilket innebär att luften är tunn, det är rekommenderat att vandra i ett lugnt tempo. Vid Montana Blanca är det är en helt fantastisk natur där man t.ex. kan titta på stora vulkanstenar. Om du vandrar på vintern kan det även finnas snö längs leden. Att gå hela leden tar ca 5-6 timmar. Vandringen startar på ca 2200 meters höjd och slutar på 3260 meter.

Det finns även många andra fina leder på Teneriffa, men dessa tre kan vara en bra start. Man kan vandra själv eller i grupp. Alla tre leder går bra att besöka utan guide men om man känner sig osäker kan man ta hjälp av lokala bolag eller svenska reseföretag som ordnar vandringsresor till ön. Ett bolag som kan hjälpa till vid vandringar på Kanarieöarna är Active Spain och deras sajt vandraspanien.se. Där kan du läsa mer om vandringsresor och olika resmål som lämpar sig för vandringar.