Nu har resesöksajten momondo sammanställt data över sökningar gjorda för avresor under första halvåret 2016. I början av året drömmer vi om Thailand där topp 10-listan toppas av både Bangkok och Phuket med Krabi på en sjunde plats.

Men även USA och Dubai lockar, så väl som Spanien och klassiska weekendresor som London och Köpenhamn. När vi planerar inför sommaren föredrar vi däremot lite mer närliggande europeiska destinationer, och framför allt Turkiet. Längtan efter sol och värme resulterar i att svenskar redan planerar inför sommaren.

– Vår data visar att svenskarna börjar boka och planera sin sommarsemester redan nu. Europeiska storstäder brukar ligga i toppen, och 2016 ser vi att många svenskar vill resa till Turkiet och Spanien, säger Robin Eriksson, Nordenchef på momondo.

Turkiet toppar listan för sommaren med Istanbul och Ankara. Spanien däremot har hela fyra destinationer på sommarens topp tio lista: Malaga, Palma de Mallorca, Barcelona och Alicante. Andra städer som lockar är New York, Phuket, Los Angeles och Split i Kroatien. Läs gärna mer om dessa resmål på resesajten reseledaren.nu. De skriver om tips inför planering och förberedelser av resor.

– Den här tiden på året längtar svenskarna efter sol och värme och vi ser ett ökat intresse för längre resor, som till exempel den återkommande storfavoriten Thailand. Även Dubai är ett resmål som blivit väldigt populärt med sin relativt korta restid och liten tidsskillnad, säger Robin Eriksson.

Topp tio resmål våren 2016:

1. Bangkok, Thailand
2. Phuket, Thailand
3. New York, USA
4. Miami, USA
5. London, Storbritannien
6. Köpenhamn, Danmark
7. Krabi, Thailand
8. Malaga, Spanien
9. Dubai, Förenade Arabemiraten
10. Los Angeles, USA

Källa Momondo