Det är hög tid att bestämma hur sommarsemestern ska se ut, 5 av 10 svarar att de planerar att åka utomlands någon period under sina lediga veckor. Den spanska klassikern Mallorca fortsätter att ligga i topp när det gäller vart svenskar helst spenderar sin semester, nära 5 av 10 personer (47 procent) uppger att det är favoritresmålet.

Andraplatsen tar små grekiska öar (29 procent), följt av uppstickaren Kroatien (26 procent). Det visar Vings undersökning Resepanelen, där 5468 personer svarat på frågor om sommarresor. Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor.

Svenskars favoritresmål sommaren 2016

  1. Mallorca 47 procent
  2. Små grekiska öar 29 procent
  3. Kroatien 26 procent
  4. Italien 24 procent
  5. Kreta 22 procent

– Svenskar vill gärna sola och bada på semestern och det är inte förvånande att Mallorca fortfarande är så populärt, Mallorca som har varit med i alla de 60 år som Ving arrangerat resor, har något för alla. Däremot ser vi en trend där Kroatien blir allt mer efterfrågat och inför sommaren ökade vi volymen med hela 80 procent. Det är roligt att se att Kroatien nu seglat upp på tredje plats som svenskars favoritresmål, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Mallorca är mångas favorit och det kan man förstå, det finns mycket att se och uppleva samt härligt väder och bra bad möjligheter. Ön har alltid varit en favorit för svenskar och det lär nog fortsätta så. Om man är där en längre tid kan det rekommenderas att man hyr en hyrbil på ön för att lättare ta sig runt och se sig omkring. Det är inte krångligt att hyra bil på Mallorca eller i Spanien utan det finns många biluthyrare som erbjuder bra priser och de flesta är seriösa. Lättast kan vara hyra på plats eftersom det kan vara svårt att veta när man planerar att hyra, men kolla upp prisbilden hemma först via en jämförelsesajt så att du vet ungefär hur mycket det kommer att kosta.

Källa: Ving