Fler svenskar än någonsin reser till Bali, visar nya siffror från Singapore Airlines och öns immigrationsmyndigheter. De avslöjar att antalet svenskar som besöker ön ökat med 50 procent jämfört med förra året. Och det är mest barnfamiljer och yogis som hittar vägen till Bali, till skillnad mot tidigare, då det primärt har varit backpackers som besökt ön.

Trots sin blygsamma storlek har Bali enormt mycket att erbjuda. Utflyktsalternativen är oändliga, här finns paradisstränder, en färgstark kultur och ett behagligt klimat året om. Lokalbefolkningens vänlighet är ett kapitel för sig och skapar en mycket speciell atmosfär.

Och nu visar alltså nya siffror att fler svenskar har fått upp ögonen för paradisöns skattkammare av exotiska upplevelser. Över 50 procent fler svenskar har under första delen av 2016 hittat till Bali.

– Jämfört med bokningarna samma period föregående år upplever vi en markant ökning av antalet svenskar som reser till Bali från Singapore. Alla våra fem dagliga flygningar mellan Singapore och Bali är praktiskt taget slutsålda och vi har långt fler svenskar än tidigare på passagerarlistorna, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden, Singapore Airlines.

Bali

Jimbaran Beach, Bali

Den populära badorten Sanur på södra delen av ön är fortfarande svenskarnas semesterparadis. Stadens äldre familjeägda hotell har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och flera nya hotell har tillkommit. Det mer lyxiga området Seminyak på västkusten är populärt bland resenärer som vill bo i en exotisk villa och konstnärsstaden Ubud, som är omgiven av gröna risfält i öns centrum, har länge varit fäste för dem som vill ha en andlig semester, rik på yoga och meditationsupplevelser.

– Under sommarsemestern hade vi också en ökning av antalet svenska resenärer. Tidigare var Bali främst ett resmål för äventyrslystna backpackers och glada golfseniorer, men nu upplever vi ett ökat intresse även från barnfamiljer och yogis, säger Vinod Patel.

Enligt Singapore Airlines väljer de flesta att kombinera åtminstone två destinationer på Bali, och allt fler har börjat resa till öns norra delar för segling eller för att uppleva lugnet i det magnifika bergslandskapet och i de rofyllda byarna.

Med Singapore Airlines kan du flyga från 10 olika städer i Sverige via deras 7 Europeiska gateways – Amsterdam, Köpenhamn, Frankfurt, London, München, Paris och Zürich till Singapore. Välj från någon av våra 70 non-stop flygningar varje vecka. Singapore Airlines internationella nätverk erbjuder 282 destinationer i 74 länder. Bor du söder om Växjö finns det direkta avgångar från Köpenhamn till Singapore fem gånger i veckan.