Höstens weekendresa var detta år planerades till den katalanska staden Barcelona. Med ett lågprisbolag är kostnaden för att komma ner mycket prisvärt och med stadens läge vid medelhavskusten, 1500 km söderut var det möjligt att känna lite sommar innan vintern återigen knackade på dörren.

Vi hade valt att inkvartera oss rimligt centralt i staden för att kunna uppleva så mycket som möjligt. Det skulle naturligtvis också vara väldigt uppskattat att kunna ta en promenad längs stranden och kanske ett dopp i medelhavets vackra blå vatten.

Vi anlände på en fredag vid lunchtid och började vår tripp med att söka upp ett mysigt café och få mat och känna friheten av att vara på semester. Kaféer finns det mycket av, så det handlade bara om att välja efter menyn och plånboken. Fredagen spenderade vi genom att långa promenader och en och vilopaus. Vi hade hört många bra saker om La Rambla, så vi rörde oss dit och njöt av atmosfären och tittade på alla spännande saker som hände där. Vi åt en stadig lunch för att klara oss till sent på kvällen med middag, vi ville äta tillsammans med lokalbefolkningen som äter middag betydligt senare än hemma i Sverige. Därför blev det ännu en tur ner till stranden innan vi hittade en riktigt trevlig restaurang som presenterade ett spännande utbud av tapas – ett måste när du är i området.

På lördag började vi med Picasso-museet, som vi hade hört så mycket gott om och vi blev verkligen inte besvikna. Efter en snabb lunch besökte vi Camp Nou, där storlaget FC Barcelona spelar sina hemmamatcher. Tyvärr spelade de bortamatch den här helgen så vi kunde inte se någon match, men vi beställde en rundtur i arenan och det var otroligt spännande att förutom läktare och gräset också få se omklädningsrum, museum och gym. Vi valde att återigen äta på La Rambla och njuta av den fantastiska atmosfären som finns där större delen av dagen.

Innan hemresan på söndagen ville vi uppleva Barcelonas berömda landmärken: kyrkan Sagrada Familia. Denna fantastiska kyrka, vilket är otroligt vacker både invändigt och utvändigt är verkligen värt ett besök. Kyrkan är ännu inte klar, men det började för mer än hundra år sedan. Vi avslutade vår underbara helg med en god lunch innan vi tog oss till flygplatsen och hem till Sverige.