Säsongen för cityresor 2014 har nu börjat. Den stad som lockar de allra flesta är London, följt av New York och Barcelona. Allt enligt statistik från Ticket. Den storstad som ökar mest i år är Istanbul. Hösten 2014 har bokningarna till Istanbul ökat med mer än 100% om jämför med hösten 2013.

London ligger fortfarande etta på topplistan över höstens mest bokade storstäder. Det senaste året har det varit en enorm hype kring London, men i höst ser Ticket att bokningarna börjar plana något. Däremot ser New York ut att få ett uppsving med en ökning på 21 procent.

En av höstens absolut hetaste storstäder är uppstickaren Istanbul. Bokningarna har skjutit i höjden och staden kvalar rakt in på en femteplats på topplistan och går därmed om klassiska storstäder såsom Berlin och Rom.

– Istanbul är ett fantastiskt resmål där kulturhistoria och nutid smälter samman precis som öst och väst. Här finns många spännande sevärdheter, bra shopping och massor med god mat. Att det dessutom är ett mycket prisvärt resmål och att värmen håller sig kvar länge gör inte staden mindre populär, säger Maria Gertell.

Hösten 2014’s mest bokade städer:

  1. London
  2. New York
  3. Barcelona
  4. Paris
  5. Istanbul
  6. Berlin
  7. Lissabon
  8. Rom
  9. Prag
  10. Köpenhamn

Källa: Ticket Privatresor