Att packa är något som måste göras när man reser och för många medför detta mycket stress och oro. Hur ska jag lyckas få med mig allt som behövs? Har jag glömt något? Kommer det vara övervikt? Får jag ha med mig detta? Hur ska jag packa smidigast?

Ovanstående frågor är bara en handfull frågor som är vanliga när man ska packa inför resan. Även om man är en van resenär kan packningen vara ett stressigt moment. När allting är bokat och klart så vill man helst bara komma iväg och njuta av sin semester. Som tur är så finns det många vana resenärer ute i världen som gärna delar med sig av tips som gör packningen lättare.

Ett av de bästa tipsen är att man kollar in en så kallad packlista. En packlista hjälper dig att komma ihåg alla saker som behövs inför resan. Det kan vara allt ifrån småprylar till nödvändiga reseprylar. Man kan även göra sin egen packlista där man skriver ner allting man vill ha med sig. Då ska man helst börja ett par veckor innan man reser, då det är enkelt att glömma bort mindre prylar eller vardagliga prylar som man tar för givet.

PacklistaEtt annat vanligt problem när man packar inför resan är att man tar med sig för mycket prylar och kläder. Man vill ju gärna inte ta med sig för lite, så man packar ner massor av kläder och prylar som man egentligen inte behöver. Detta gör även att man inte kan ta med sig hem lika många souvenirer som man kanske vill, eller att det blir jobbigt att bära, då man behöver en stor och klumpig väska.

Det bästa tipset man kan få när man packar är att följa mottot – Less is more. En bra variant är att man använder sig av denna metod: Packa väskan med allting du känner att du behöver ha med dig under resan. Ta sedan bort hälften och stäng igen väskan. Voila, du är klar med din packning.

Man behöver oftast inte ens hälften av alla prylar och kläder som man känner att man ”behöver”. På resan använder man kanske bara 4-5 tröjor, och inte 10 stycken som man tog med sig ”för säkerhets skull”. Detsamma gäller de där extra skorna, jackan, byxorna m.m.

Schampo och annat som väger mycket kan man ofta köpa på plats dessutom, vilket innebär att man inte behöver oroa sig för övervikt. I handbagaget får man endast ha vätskor som innehåller 100 ml per förpackning i en liters påse som ska vara återförslutningsbar.